Ruffalo Cody Call Center


Details

This project combined all of Ruffalo Cody’s staff from (3) prior locations into the one new headquarters, with intense coordination to relocate existing work stations on a phased occupancy to minimize business disruption.  Amenities include: IT and executive offices, call centers, mail center, training centers, video conferencing facilities with built-in 70” monitors and interconnected iPads for scheduling, break room facilities with auto-mated web-based vending services, Loading dock with lift pit and air lock, heated entry sidewalks, elevator service, an open stair with large skylight, mahogany finishes, and a roof deck patio with stainless cable railings.  Computer Server safe room with Liebert Conditioning Units, a Clean-Agent Fire Suppression System, and a Kohler Generator backup system.  Green Initiatives included: motorized window shades, Electric car charging stations, auto-sensing plumbing fixtures, occupancy controlled lighting, and remote DDC HVAC controls.  The building structure consisted of: Structural Steel, Concrete walls, metal studs, closed-cell spray foam insulation, elevated concrete EPIC deck, metal bar joists and roof deck with TPO roofing, and a continuous insulation façade system with rain screen construction consisting of metal wall panels and cement fiber Nichiha panels.  The facility has a security camera and access control system, and is loaded with technology:  requiring 240,000 lineal feet (45 miles) of data cabling, and over 1,500 individual data connections.  Added recreational bike paths, walking trails, and a retention pond create a recreational environment surrounding the facility.